Meteen naar de inhoud

Huidverbetering

Circadia is een professioneel huidverzorgingsmerk gebaseerd op ons huid- en lichaamseigen Circadiaans ritme. Het beschermen van de huid tegen omgevingsschade over dag en het stimuleren van interne herstel mechanismen tijdens de nacht, ligt aan de kern van dit concept.

De formules in de producten combineren pure planten extracten, stamcellen, tweede generatie vitaminen en innovatieve peptide technologieën om een optimaal gezonde huid en schoonheid te bereiken.

De gespecialiseerde behandelingsproducten gebruiken deze technologieën om een grote hoeveelheid huidaandoeningen, waaronder veroudering, acne, dehydratie, pigmentatie en rosacea aan te pakken.

Boek een Facial

De wetenschap van Circadiaan Ritme

Circadiaan ritme

Circadiaan ritmes ontwikkelden over de jaren, gecontroleerd door de dagelijkse dag en nacht cyclus van de aarde. Elke cel in ons lichaam heeft zo een "circadiaanse klok".  Het is vastgesteld dat deze klokken bestaan uit een reeks genen die fysiologische processen doorheen het lichaam reguleren. De centrale Circadiaanse klok bevindt zich in de hypothalamus in de hersenen. Met als hoofdfunctie: het synchroniseren van de klokken in het perifeer weefsel.

 

De huid is een van deze weefsels en het blijkt dat alle typen huidcellen een vorm van een circadiaanse klok bevatten. Het is dit systeem dat een organisme toestaat zich aan te passen en te anticiperen op veranderingen die geassocieerd zijn met dag en nacht.

 

Waarom is dit zo belangrijk?

Bedenk je het feit dat als de neiging om te slapen zou komen tijdens het licht gedeelte van de dag, vele dieren kwetsbaar zouden zijn voor roofdieren. Wie ooit over meerdere continenten gereisd heeft, is bekend met het fenomeen jetlag, wat een serieuze verstoring is van de biologische klok. Het extreme belang van dit fenomeen heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe wetenschap geassocieerd met de effecten van tijd op het lichaam. Deze nieuwe wetenschap heet chronobiologie. Bij Circadia concentreren we ons op de effecten van chronobiologie en circadiaan ritmes op de huid.

Boek een Facial

Before & after

Customer Reviews

  • Al jaren vaste klant en helemaal fan van Sylvia! Haar expertise en professionaliteit maken de gezichtsverzorgingen meer dan de moeite waard: een resultaatgerichte behandeling op maat mét een persoonlijke touch! Mijn favoriete schoonheidssalon bij uitstek!

    - Eveline V.
  • Ik ga al jaren bij Cosy Beauty voor verschillende behandelingen. Vandaag haar Cosy Glowing Facial gehad en Sylvia heeft echt gouden handjes. Niet alleen mijn huid ziet er geweldig uit, het is daarnaast enorm ontspannend. Je wordt doorheen de hele behandeling begeleid, Sylvia is op en top professioneel. Wederom bedankt voor de heerlijke me-time!

    - Alyssa M.