Meteen naar de inhoud

Laserontharing

Hoe werkt een diodelaser?

De energie (810nm) die vrij komt uit de diodelaser wordt door de melanine in het haar en de haar follikel geabsorbeerd waardoor deze na ca. 2 weken verdwijnt. Wanneer de kortstondige afgifte van warmte tot diep in het haar pigment doordringt, zorgt de uiterst gekoelde kop (0.5 tot - 9°) ervoor dat de huid goed beschermt blijft.

 

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? 

Haren hebben 3 groeifases: groeifase, overgangsfase en rustfase. De diodelaser verstoord het groeipatroon in de groeifase. Aangezien niet alle haren zich gelijktijdig in deze fase bevinden zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen hangt af van het haar – en huidtype.  Gemiddeld voor dames 5 – 9 behandelingen en voor heren 6 – 12 behandelingen. De behandelingen hebben een tussenpauze 2 maanden.

 

 

Welk resultaat mag je verwachten?

Tot 95% permanente haarverwijdering. Het nodige aantal behandelingen voor deze resultaten zijn afhankelijk van het haar en huidtype, lichaamsgebied en hoeveelheid haargroei.  Heeft u een veranderende hormonale fase, dan zijn er mogelijk meer behandelingen nodig. Dit is een natuurlijk proces waar de laserbehandeling niets aan kan doen. Nieuwe hormonale haren kunnen door de jaren heen tevoorschijn komen. Hiervoor wordt een onderhoudsbeurt aangeraden.

 

 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Laser ontharing kan voor iedereen. Zowel lichte als donkere huidtypes kunnen een optimaal resultaat verwachten. Het beste resultaat heb je met dikke, sterke en donkere haren. Dunne haartjes met weinig pigment zijn moeilijker te behandelen omdat de laser op het pigment van de haar follikel werkt.

  

 

Waarom kiezen voor Milesman Diodelaser ontharing?

Optimaal resultaat op elk huidtype (licht en donker).

De gekoelde kop zorgt voor een bijna pijnloze ervaring.

95% definitieve haarverwijdering.

100% veilig, FDA – CE120 goedgekeurd en medisch gecertificeerd.

 

 

Voor, tijdens en na de behandeling. 

Voor: 

De te behandelen zone 2 weken niet meer blootstellen aan zonlicht. 6 weken van tevoren niet meer epileren of waxen. Scheren mag wel.

2 weken van tevoren gebruik van bruinversneller of zelfbruiners stopzetten.

 

Tijdens: 

De te behandelen zone wordt geschoren en afgetekend. Er wordt een gel aangebracht voor een goede geleiding. Zowel klant als behandelaar draagt uit voorzorg een laserbril ter bescherming van de ogen. De duur van de behandeling hangt af van de zone (bovenlip ca 2min – benen ca 40min). Er wordt een verzachtende en verkoelende crème aangebracht als afsluiter.

 

Na:

Na de behandeling kan de huid licht gevoelig en rood worden. Dit is een kortstondige reactie die wordt veroorzaakt door de hitte die de laser aan de haar follikel los laat. Huidtypes die gevoelig zijn voor pigmentverstoring kan een tijdelijke hyper- of hypopigmentatie vertonen, deze gaat vanzelf weer weg.

 

 

 

Is een diodelaser veilig?

De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid. Klinische studies tonen aan dat de  diodelaser als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term ‘definitieve haarverwijdering mag dragen. De laserinstellingen zijn heel nauwkeurig ingesteld om de juiste diepte en locatie van de haar follikel vast te stellen. De gekoelde kop koelt de huid gedurende de volledige behandeling af waardoor beschadiging van de huid geen kans maakt. De diodelaser van Milesman is zeer doeltreffend en wordt enkel bediend door goed geschoold personeel.

 

 

Contra-indicaties: 

- Inname van zware vitamine A preparaten (Roaccutane) en cortisone.

- Acute huidacné.

- Personen met chonische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip en kin)

(dienen 1 week van tevoren een preventieve crème te gebruiken. bv: Zovirax).

- Na een chemische of zuur peeling, medische dermabrasie, CO2-laser, e.d.  minstens 6 maanden wachten om deze zone te behandelen.

- Zwangerschap.

- Gebruik van bepaalde medicatie. Meld dit altijd voor de behandeling.

Boek een Laserontharing

Klanten Reviews

  • Heel fijne ervaring met laserontharing: goede begeleiding, uitleg en snel resultaat.

    - Lisa C.
  • Ik ben al enkele jaren klant bij Sylvia en ben telkens enorm tevreden. Sylvia gaat geweldig te werk! Ze is erg professioneel en toch voelt het bezoek altijd erg warm en vertrouwd aan. Je wordt telkens op je gemak gesteld. Ik raad zeker aan een bezoekje in te plannen bij CosyBeauty!!

    - Morgane G.